Lívance s tvarohem, banánem a arašídovým máslem

Lívance s banánem, tvarohem a arašídovým máslem

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Polohrubá mouka – 2 hrnečky

Cukr krystal – 1/2 hrnečku

Mléko – 2 hrnečky

Vajíčka – 2 ks

Sůl – špetka

Droždí – 1/2 ks

Slunečnicový/Řepkový olej

Banán – 4 ks

Arašídové máslo – 1PL/lívanec

Tvaroh – 250 g

JAK NA TO:

Ukážu ti recept na fantastické, nadýchané, ale hlavně jednoduché lívance. Bude ti totiž stačit jenom jeden hrnek.

Mouku, cukr, mléko a vajíčka spolu poctivě smícháš tak, abys dostal jemné těsto. Přidáš špetku soli, nadrvíš půlku kostky droždí a celé opět důkladně promícháš. Necháš odstát v pokojové teplotě 30 min.

Opékáš na rozpálené pánvi s kapkou oleje. S teplotou opatrně, aby se ti nespálili. Jakmile mám rozžhavenou pánev, stáhnu teplotu na mírně nízkou a konstantně udržuji. Uvidíš sám, to vychytáš časem.

Podáváš s banánem, tvarohem a arašídovým máslem.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

521 kcal, tuky 19 g, bílkoviny 21 g, sacharidy 69 g, vláknina 3 g

VÍC SNÍDAŇOVÉ INSPIRACE NÍŽE: