CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Mleté hovězí maso – 500 g
Tofu natural – 360 g (2 balení po 180g)
Pórek nebo Jarní cibulka – 1ks
Česnek – 2 stroužky
Chilli
Rýže – 250 g (1 hrnek)
Řepkový/Slunečnicový olej
Sůl, Pepř, Koriandr, Sójová omáčka, Worcester
JAK NA TO:
Kombinovat různé druhy bílkovin není na škodu. Naopak. Díky tomu bude tvoje strava pestřejší a chutnější. A pokud zkombinuješ hovězí s tofu, budeš překvapený/á, jak se to spolu hodí a zároveň máš o jednoduchý a lehký oběd vystaráno. Nejvíc se k tomu hodí rýže, ale dej si klidně i kuskus nebo bulgur, pokud budeš chtít.
Rýži uvaříš zvlášť. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
V hlubší pánvi si na oleji prudce a za stálého míchání orestuj nakrájený pórek/jarní cibulku s česnekem. Opatrně, aby se ti to nepřipálilo, protože ti česnek zhořkne. Přidáš mleté hovězí maso, stáhneš teplotu a promícháš, aby se ti nevytvořily větší slepené kousky masa, ale aby jsi měl rovnoměrnou směs. Osolíš, okořeníš, přidáš sójovou omáčku, worcester a zakryté podusíš cca 10-15 minut. Občas promícháš.
Mezitím si nakrájíš tofu na menší kousky a na závěr opatrně přimícháš do směsi. Podusíš ještě 2 minuty a máš hotovo.
Koriandr a chilli můžeš přidat až v talíři, abys každou porci provoněl zvlášť nebo to přidej do celé směsi. Nechám na tobě.
V každém případě dobrou chuť. 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
555 kcal, tuky 24 g, bílkoviny 35 g, sacharidy 50 g, vláknina 2 g