Panenka se sýrem, česnekem a prosciuttem, pečena v uhlí

Panenka se sýrem, česnekem a prosciuttem

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Vepřová panenka – 750 g

Prosciutto – 100 g

Tvrdý sýr typu Eidam/Gouda 45% – 100 g

Rozmarýnové brambory (z toho receptu)

Sůl, Česnek, Pepř

JAK NA TO:

Když jsem opět dostal do rukou panenku a ještě bylo léto a já byl opět na chatě, tak jsem se rozhodl, že jí připravím stejným způsobem, jako tuto panenku.

Ale to bych nebyl já, abych něco pořád nevymýšlel. A tak jsem se rozhodl pro menší změnu. Maso jsem nechal vcelku a jenom ho podélně rozříznul. Osolil, opepřil, potřel česnekem a naplnil sýrem. Páratky jsem ho „sešil“.

Potom jsem ho opatrně obalil prosciuttem, které jsem také pro jistotu páratky uchytil. Zabali jsem ho pak do alobalu a zahrabal do připraveného uhlí. Maso jsem tam nechal 10 minut, protože jsem věděl, že ho budeme hned jíst. Nejdřív nafotit samozřejmě. 😉 Kdybych hned neodbaloval, stačilo by 8 minut a nechal bych ho dojít v alobalu. Jinak by hrozilo, že z toho bude žvýkačka.

Než se mi připravilo uhlí, dle staršího receptu (viz. výše), jsem si připravil rozmarýnové brambory. Bylo to fantastické.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

511 kcal, tuky 20 g, bílkoviny 52 g, sacharidy 28 g, vláknina 2 g


TIP: pokud nebudeš mít možnost pečení v uhlí, jde to i na kontaktním grilu a také ti bude stačit 10 minut a nemusíš ani balit do alobalu 😉 a pokud bys chtěl i v uhlí docílit mřížkování, stačí zatěžit roštem a až pak zahrabat 🙂

PS: podívej se také na jiné recepty na gril, určitě si vybereš 🙂