CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Paprika – 2 ks
Rýže – 250 g (1 hrneček)
Fazole červené – 1 plechovka
Olivy černé – 50 g
Česnek – 2 stroužky
Cibule červená – 1 ks
Rajčatový protlak (malé balení) – 1 ks
Voda – 300 ml
Balkánský sýr – 250 g
Sůl, Pepř, Olivový olej
JAK NA TO:
Ukážu ti jeden ideální letní recept na oběd nebo večeři.
Začneš tím, že si troubu předehřeješ na 180°.
Papriky rozřízneš podélně na polovinu a vnitro vyřežeš tak, aby ti zůstala pouze stopka. Není to jenom pro efekt. Nebude ti pak z ní nic vypadávat. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Rýži uvaříš v osolené vodě. Mezitím si připravený pekáč pomastíš olejem, přidáš čerstvou nakrájenou cibuli a protlačený česnek.
Rýži pak sliješ a ještě horkou jí vysypeš do pekáče. Cibule s česnekem a olejem se ti rozvoní a přimícháš fazole (bez nálevu).
Rajčatový protlak promícháš s vodou, přivedeš k varu a naliješ na připravenou směs. Promícháš a podle potřeby osolíš a opepříš.
Směsí naplníš připravené papriky a umístíš je spolu se zbytkem směsi v pekáči.
Dáš péct v režimu „Horní gril a horký vzduch“ na 20 minut a máš hotovo.
Na talíři podáváš posypané balkánským sýrem.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
499 kcal, tuky 17 g, bílkoviny 18 g, sacharidy 67 g, vláknina 6 g