CO BUDEME POTŘEBOVAT (1 porce):
Vajíčka – 3 ks
Slanina – 50 g
Rukola – za hrst
Sůl (+případně i pepř)
Bonus: zelenina podle chuti
JAK NA TO:
Připravit tuto jednoduchou a fantastickou snídani není žádná věda.
Nejdříve si nakrájej a opeč slaninu. Aby ti zůstala křupavá, tak jí po opečení vyndej z pánve. Přidáš jí pak až na talíři.
Na sádle, které ti zůstalo po opečení slaniny si připrav vajíčka. Opatrně je vyklepni na pánev jedno vedle sebe a na mírné teplotě nech pomalu opéct. Od toho, jak dlouho je tam necháš zavisí to, jak budeš mít propečený žloutek. Nemusíš ani otáčet.
Já mám žloutek rád tekutý, ale nechám to na tobě. Osolíš, případně opepříš a podáváš se slaninou a rukolou.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
453 kcal, tuky 38 g, bílkoviny 26 g, sacharidy 2 g, vláknina 0 g