Zapečená špagetová dýně s prosciuttem a sýrovým bešamelem

špagetová dýně

CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 porce):

Špagetová nebo obyčejná tykev – 1 kus

Prosciutto – 100 g

Smetana 33% – 125 ml

Tvrdý sýr typu Eidam/Gouda – 100 g

Vajíčko – 1 kus

Česnek – 1 stroužek

Sůl, Pepř, Pažitka, Petrželová nať

JAK NA TO:

Vypadá to jako cheat-day recept, chutná to jako cheat day recept, ale není to cheat day recept! 😉 Pokud si to nedáš s další přílohou nebo chlebem. Je to totiž vynikající low-carb oběd nebo večeře. A co je nejlepší, že opravdu nemusíš použít špagetovou dýni, ale vystačíš si i s obyčejnou.

Tykev rozřežeš podélně, vybereš semínka a dáš péct na 200°na 30 min.

Mezitím si ve smetaně rozmícháš vajíčko, nastrouhaný sýr, protlačený česnek a nasekané bylinky. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Když je tykev upečená, vidličkou „rozčechráš“ vnitřní dužinu, vybereš jí a zamícháš do směsi smetany, sýru, česneku a bylinek.

Korpus dýně vyložíš prosciuttem, zaliješ smetanovou směsí a dáš zapéct v režimu horní grill, dokud ti sýr nechytí krásnou barvu. Cca 10-15 min. max. Na závěr trochu pepře a máš hotovo.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

510 kcal, tuky 37 g, bílkoviny 30 g, sacharidy 18 g, vláknina 3 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBRÉ OBĚDY NAJDEŠ TADY: