Bulgur s čočkou a tofu

bulgur, tofu, čočka, recept, oběd, fitness recept, fitrecept, jednoduchý, rychlý

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Bulgur – 250 g

Čočka, červená – 250 g

Tofu, (přírodné, natural, bíle..) – 2 balení, cca 360g

Česnek

Sójová omáčka

Petržel nebo něco jiného zeleného na ozdobení 🙂

Sůl, Pepř, Řepkový/Slunečnicový olej

JAK NA TO:

To, že nejsem vegan ani vegetarian je známo. Ale fixovat se jenom na maso je také extrém a přece jenom je vhodnější mít pestrou stravu.

Pokud tě zajímá jednoduchý recept s bulgurem a tofu, inspiruj se níže.

Nakrájené tofu si před opečením alespoň na 2 hodiny naložíš do sójové omáčky. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Nakrájený česnek trochu opečeš na oleji, přidáš bulgur a čočku. Nemusíš předtím namáčet. Podliješ vodou, cca 500 ml a necháš na mírné teplote a přikryté vařit. Osolíš, opepříš.

Počítej s tím, že ti bulgur i čočka vodu absorbují, tak se připrav, že budeš muset ještě trochu vody přidat – cca 250ml.

Na pánvi nebo grilu si oboustranně opečeš kousky tofu a můžeš podávat.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

252 kcal, tuky 10 g, bílkoviny 12 g, sacharidy 29 g, vláknina 4 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBRÉ OBĚDY NAJDEŠ TADY: