CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Kuřecí prsa – 800 g
Mozzarella – 400 g
Sušená rajčata – 4-6 ks
Brambory – 2ks/osoba
Česnek – 4 stroužky
Sůl, Pepř, Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Z posledního receptu, kde sis zapekl Hermelín, ti zůstala sušená rajčata, tak co teď s nimi? Přece je nevyhodíš. 😉
Nařež kuřecí prsa jak na obrázku. Nakrájej mozzarellu i rajčata na plátky a kuřecí prsa jimi naplň v zářezech. Osol, opepři a vlož je do vymaštěného pekáče. Stroužky česneku zbav slupky, nakrájej na půlky a volně polož ke kuřecím prsům. Pekáč zakryj alobalem. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Brambory jenom umyj a nakrájej na čtvrtky. V hlubší míse je osol, přidej olej, celé to promíchej, aby se sůl a olej rovnoměrně dostaly na každý brambor a přelož je do pekáče. Ideálně, aby byly slupkou dolů.
Pokud se ti vejdou oba pekáče do trouby, můžeš to upéct najednou. Na 200° to peč 30 min. Potom vyndej alobal a ještě 10 min. peč odkryté. Ideálně s režimem horní gril.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
601 kcal, tuky 23 g, bílkoviny 68 g, sacharidy 29 g, vláknina 2 g