Opečené houby se slaninou, bramborami a cibulkovým dipem

oběd, recept, jednoduchý, rychlý, chutný, brambory, houby, žampiony, slanina, jogurt, jogurtový dip, jarní cibulka, petržlenová ňať

CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 porce):

Malé brambory – 16 ks

Žampiony – 500 g

Oravská/Anglická slanina – 200 g

Sůl, Pepř, Čerstvá petrželová ňať, Řepkový/Slunečnicový olej

Cibulkový dip

JAK NA TO:

Kolegyně v práci mě viděly jíst tento recept a řekly, že „hmm.. to vypadá dobře“. A nejenom vypadá. Tento jednoduchý recept k obědu je opravdu fantastický.

Brambory uvaříš ve slupce, cca 20 min. Neloupeš je. Jenom uvaříš.

Pokud najdeš malé žampiony nemusíš je ani krájet, pokud jenom větší, tak je nakrájej. Stejně tak nakrájej i slaninu. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Do hlubší pánve dáš trochu oleje a brambory, žampiony a slaninu opekáš spolu, než se ti houby a slanina krásně propečou. Průběžně promícháš.

Na závěr přidáš čerstvou petrželovou ňať (listy natrháš, stopku nakrájíš nadrobno) a odstavíš.

Dip si připravíš podle receptu, odkaz viz. výše.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

566 kcal, tuky 22 g, bílkoviny 37 g, sacharidy 55 g, vláknina 9 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBRÉ OBĚDY NAJDEŠ TADY: