CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Bulgur – 250 g
Čočka, červená – 250 g
Tofu, (přírodné, natural, bíle..) – 2 balení, cca 360g
Česnek
Sójová omáčka
Petržel nebo něco jiného zeleného na ozdobení 🙂
Sůl, Pepř, Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
To, že nejsem vegan ani vegetarian je známo. Ale fixovat se jenom na maso je také extrém a přece jenom je vhodnější mít pestrou stravu.
Pokud tě zajímá jednoduchý recept s bulgurem a tofu, inspiruj se níže.
Nakrájené tofu si před opečením alespoň na 2 hodiny naložíš do sójové omáčky. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Nakrájený česnek trochu opečeš na oleji, přidáš bulgur a čočku. Nemusíš předtím namáčet. Podliješ vodou, cca 500 ml a necháš na mírné teplote a přikryté vařit. Osolíš, opepříš.
Počítej s tím, že ti bulgur i čočka vodu absorbují, tak se připrav, že budeš muset ještě trochu vody přidat – cca 250ml.
Na pánvi nebo grilu si oboustranně opečeš kousky tofu a můžeš podávat.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
252 kcal, tuky 10 g, bílkoviny 12 g, sacharidy 29 g, vláknina 4 g