CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Hovězí svíčková – 750 g
Sýr s modrou plísní – 300 g
Smetana sladká, 30-33% – 250 ml
Rýže – 250 g
Řepkový olej
Sůl, Pepř
JAK NA TO:
Na první pohled je to složitý recept, ale přitom je to velice jednoduchý a rychlý oběd.
Rýži uvaříš podle návodu. Maso nařežeš na „medailonky“ na tloušťku palce na ruce. Nesolíš, nepepříš, nenaklepáváš. Jenom pěstí jemně roztlačíš. Pánev potřeš olejem, necháš rozpálit a až na rozžhavenou pánev ukládáš maso. Pak stáhneš teplotu a na střední teplotě pečeš z každé strany 2 minuty. Solíš a pepříš až na talíři. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Omáčku si připravíš tak, že do menšího hrnce naliješ smetanu a rukou do ní sýr nadrobíš. Na mírné teplotě a za stálého míchání počkáš až se sýr roztaví a vytvoří konzistentní omáčku, kterou maso na talíři poléváš. Velice lahodná kombinace pro tvůj rychlý oběd z hovězího masa.
PS: pokud máš nepřekonatelný problém s rýží, tak si udělej brambory.. hlavně v klidu a nohy v teple.. 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
856 kcal, tuky 46 g, bílkoviny 60 g, sacharidy 51 g, vláknina 1 g