Jemné steaky z hovězí svíčkové se sýrovou omáčkou

steak, steaky, hovězí, svíčková, sýrová omáčka, oběd, jednoduchý, rychlý

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Hovězí svíčková – 750 g

Sýr s modrou plísní – 300 g

Smetana sladká, 30-33% – 250 ml

Rýže – 250 g

Řepkový olej

Sůl, Pepř

JAK NA TO:

Na první pohled je to složitý recept, ale přitom je to velice jednoduchý a rychlý oběd.

Rýži uvaříš podle návodu. Maso nařežeš na „medailonky“ na tloušťku palce na ruce. Nesolíš, nepepříš, nenaklepáváš. Jenom pěstí jemně roztlačíš. Pánev potřeš olejem, necháš rozpálit a až na rozžhavenou pánev ukládáš maso. Pak stáhneš teplotu a na střední teplotě pečeš z každé strany 2 minuty. Solíš a pepříš až na talíři. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Omáčku si připravíš tak, že do menšího hrnce naliješ smetanu a rukou do ní sýr nadrobíš. Na mírné teplotě a za stálého míchání počkáš až se sýr roztaví a vytvoří konzistentní omáčku, kterou maso na talíři poléváš. Velice lahodná kombinace pro tvůj rychlý oběd z hovězího masa.

PS: pokud máš nepřekonatelný problém s rýží, tak si udělej brambory.. hlavně v klidu a nohy v teple.. 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

856 kcal, tuky 46 g, bílkoviny 60 g, sacharidy 51 g, vláknina 1 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBRÉ OBĚDY NAJDEŠ TADY: