Pečené brambory s mozzarellou

pečené brambory, mozzarella, sýr, pažitka, recept

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Brambory – 2 větší kusy/osoba

Mozzarella – 250 g

Cibule červená – 1 ks

Tvrdý sýr Eidam/Gouda 45% – 100 g

Bílý jogurt řeckého typu

Sůl, Pažitka

JAK NA TO:

Jednoduchý a rychlý oběd? Ty víš, že jsi na správném místě. 😉

Brambory jenom umyješ, nařežeš stejně, jako na obrázku a dáš péct na 190° na 60 min.

Dokud se ti pečou brambory, nastrouháš mozzarellu a smícháš jí s cibulkou, kterou sis nákrájel najemno. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Když máš brambory upečené, opatrně naplníš směsí mozzarelly a cibulky, posypeš nastrouhaným sýrem a dáš na 10 min. ještě zapéct.

Osolíš až na talíři a podáváš s bílým jogurtem a čerstvou pažitkou.

Dobrou chuť.

TIP: pokud si brambor položíš mezi 2 vařečky, nemůže se ti stát, že bys ho překrojil/a 😉 a nezapomeň vyzkoušet také tento recept na pečené brambory, případně i ten další s masem a houbami 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

541 kcal, tuky 27 g, bílkoviny 24 g, sacharidy 60 g, vláknina 4 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBRÉ OBĚDY NAJDEŠ TADY: