CO BUDEME POTŘEBOVAT (6-8 porcí):
Cuketa – 2 ks
Brambory – 8 ks
Voda – 1 l
Smetana, kysaná – na servírování
Sůl, Pepř, Olivový olej
JAK NA TO:
Recept na cuketovou polévku by neměl být obyčejný. Takových je plný internet. Měl by být nápaditý, originální, chutný a zároveň jednoduchý. Tak tento je přesně takový.
Cuketu jenom umyj, nakrájej a ugriluj na ohni. Alternativně můžeš opéct na pekáči. Ale připravíš se o tu nezaměnitelnou chuť z grilu. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Brambory uvaříš v osolené vodě. Když budou měkké, přidáš grilovanou cuketu a špenátové pesto. Pesta se neboj, klidně ho tam dej víc.
Rozmixuj, nech projít varem a odstav.
Na talíři ozdobíš čerstvě namletým pepřem, kysanou smetanou, olivovým olejem a máš hotovo.
Dobrou chuť.
TIP: nejlépe chutná za studena 😉
PS: místo pesta můžeš použít čerstvý baby špenát a 1-2 stroužky protlačeného česneku.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
126 kcal, tuky 4 g, bílkoviny 6 g, sacharidy 16 g, vláknina 3 g