CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Dýně Hokkaido – 1/2 ks
Rýže – 1 hrníček (nebo 250 g)
Voda – 2 hrníčky (cca 500 ml)
Smetana, sladká 33% – 125 ml
Sůl, Muškátový oříšek
Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Oběd, který je jednoduchý a lahodný zároveň? Tento výborný recept tě překvapí.
Na celý recept ti postačí jedna hlubší pánev a nejtěžší na něm bude nakrájet dýni. 🙂 (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Nakrájenou dýni si na oleji opečeš, cca 10 min. Přidáš rýži, podliješ vodou, osolíš a na nízké až mírné teplotě a za stálého míchání podusíš, dokud rýže nezměkne.
Na závěr přidáš smetanu, promícháš, necháš projít varem a máš hotovo. Lahodné dýňové rizoto je na světě.
Dobrou chuť.
TIP: jinak víš, že dýni si můžeš i upéct, například s kozím sýrem?
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
335 kcal, tuky 13 g, bílkoviny 6 g, sacharidy 53 g, vláknina 3 g