CO BUDEME POTŘEBOVAT:
Voda nebo ideálně hotový vývar
Brambory
Česnek
Starší chléb
Tvrdý sýr typu Eidam/Gouda 45%
Sůl, Kmín, Majoránka
JAK NA TO:
Miluji vůni česneku. A zbožňuji, když se mi tahá sýr z lžíce a do toho křupavé čerstvé krutony.
Jsou dvě možnosti. Buď uvaříš brambory v osolené vodě s kmínem, nebo je uvaříš rovnou ve vývaru bez další zeleniny a přidáš kmín. Druhou variantu mám radši, je to o něco chutnější. 😉 Pokud by byl vývar málo mastný, klidně přidej trochu oleje. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Pokud jsou brambory uvařené, odstavíš, přidáš protlačený česnek, hodně česneku, majoránku a promícháš. Podáváš s nastrouhaným sýrem a opečenými krutony.
Dobrou chuť.
TIP: česnečka se dá připravit také v bochánku 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
211 kcal, tuky 11 g, bílkoviny 8 g, sacharidy 20 g, vláknina 1 g