Tradiční česneková polévka se sýrem a krutony

tradiční, česneková, polévka, recept,

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Voda nebo ideálně hotový vývar

Brambory

Česnek

Starší chléb

Tvrdý sýr typu Eidam/Gouda 45%

Sůl, Kmín, Majoránka

JAK NA TO:

Miluji vůni česneku. A zbožňuji, když se mi tahá sýr z lžíce a do toho křupavé čerstvé krutony.

Jsou dvě možnosti. Buď uvaříš brambory v osolené vodě s kmínem, nebo je uvaříš rovnou ve vývaru bez další zeleniny a přidáš kmín. Druhou variantu mám radši, je to o něco chutnější. 😉 Pokud by byl vývar málo mastný, klidně přidej trochu oleje. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Pokud jsou brambory uvařené, odstavíš, přidáš protlačený česnek, hodně česneku, majoránku a promícháš. Podáváš s nastrouhaným sýrem a opečenými krutony.

Dobrou chuť.

TIP: česnečka se dá připravit také v bochánku 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

211 kcal, tuky 11 g, bílkoviny 8 g, sacharidy 20 g, vláknina 1 g

POLÉVKA JE GRUNT: