Kuskus s kuřecím masem a fazolovými lusky

kuskus, kuřecí maso, prsa, recept, fazolové struky, oběd, večeře, po cvičení

CO BUDEME POTŘEBOVAŤ (4 porce):

Kuřecí prsa – 500 g

Kuskus – 1 plný hrnek (cca 250 g)

Fazolové lusky – 1 balení hlboce zmražených (450 g)

Česnek – 2 stroužky

Sůl, Pepř, Řepkový olej, Voda

JAK NA TO:

Otevřeli konečně fitko a ty sis byl/a zacvičit? Nezapomeň se po tréninku zdravě najíst.

Nakrájený česnek si na mírné teplotě opatrně opeč, přidej nakrájená kuřecí prsa, osolíš, opepříš a spolu podusíš cca 10 min. Maso pustí trochu šťávy.

Přidáš celé balení fazolových lusků a podusíš spolu 5 min. Potom přidáš kuskus a podliješ vodou v poměru 1 hrnek kuskusu : 1,5 hrnku vody, promícháš, případně ještě posolíš a na velice mírné teplotě necháš cca 3 min. podusit. Následně odstavíš a necháš pod pokličkou odstát ještě chvíli, dokud se ti všechna voda nevsákne.

A máš vlastně hotovo, takže dobrou chuť.

TIP: česnek si nakrájej na hrubší plátky, jinak by se ti mohl snadněji připálit a pak by ti zbytečně zhořkl 🙂

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

409 kcal, tuky 5 g, bílkoviny 40 g, sacharidy 51 g, vláknina 6 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBRÉ OBĚDY NAJDEŠ TADY: